Новини

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев участва в тържествената церемония за откриването на новата учебна година 2016/2017 в Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" на 15 септември.

Сред официалните гости на празника на най-старото и голямо училище в града бяха общинската съветничка, зам.-председател на Комисията по инвестиционна политика и устройство на територията Галина Вучкова /ГЕРБ/ и Милена Чолакова - директор на общинската дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, доскорошен учител в гимназията.

ПМГ "Добри Чинтулов" е наследник на Сливенската мъжка гимназия. Училището е създадено през учебната 1835 -1836 година. Днес елитната сливенска гимназия разполага с компютърни кабинети, лаборатории, мултимедийни центрове, училищна библиотека с над 25 000 тома, ботаническа градина, музей с природонаучен кът и зала за старопечатна литература.

Днес Димитър Митев и Галина Вучкова бяха сред официалните гости на празника за първия учебен ден и на Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” в Сливен.

Художествената гимназия в Сливен е единствена по рода си в Източна България. Създадена е през 1981 година и е пряко подчинена на Министерство на културата. В училището средношколците се обучават в специалностите - живопис, рекламна графика, иконопис и художествен текстил.


Снимки: