Новини

Празникът на Кермен - Петковден днес започна със Света литургия в църквата „Св. Петка”, отслужена от отец Стилиян.

По традиция на този ден беше изразена почит с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните от гостите и жителите на града.

Кметът на Кермен Живко Жечев посочи, че неговите съграждани пазят спомена за подвига и саможертвата на героите керменци паднали за защита на Родината.

Сред официалните гости на жителите на Кермен бяха кметът на Сливен Стефан Радев, заместничката му по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, председателят на общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, областният управител Татяна Петкова, както и кметове на близки населени места.

В приветствието си кметът Стефан Радев каза, че трудното време, в което живеем, и най-малките стъпки са голяма крачка напред. „Убеден съм, че полагате сериозни усилия за възстановяването и съживяването на традиционни за региона ритуали, дейности и поминък”, посочи кметът Радев.

Той увери жителите на града, че според възможностите, които има общината, се търсят начини за подобряване на средата за живот в града. „Поздравявам ви най-сърдечно и приемете моите най-искрени пожелания за просперитет и успешно бъдещо развитие във всяка сфера на живота! Нека Света Петка Ви закриля и Ви носи надежда и упование в идните дни!”, каза кметът на Сливен

Тази вечер с тържествен концерт ще бъдат чествани и 110 години от създаването на Народно читалище „Пробуда-1906”. Предвидено е и народно веселие на площада. Празникът тук се чества от 1904 година, когато започва градежа на черквата „Св. Петка”.

14.10.2016г.


Снимки: