Новини

Представители на делегации от побратимените на Сливен градове Воронеж /Русия/ и Печ /Унгария/ се срещнаха с председателя на Общинския съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-председателите Диан Дечев и Кирчо Димитров. В срещата, която е в рамките на празничната програма за честването на Димитровден, участва и председателят на постоянната комисия по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи Мартин Славов.

В състава на чуждестранните делегации са заместник-кметовете на Воронеж - Вадим Кстенин и Владимир Астанин, общинският съветник от Печ Естер Дели и Чаба Балла – ръководител на проект.

Срещата се състоя в кабинета на председателя на общинския съвет. Ръководителите на побратимените градове обсъдиха бъдещото си сътрудничество в културната и икономическата сфера и си размениха символни подаръци.

По-рано през деня заместник-кметовете на Сливен Стоян Марков и Пепа Чиликова проведоха официална среща с членовете на делегацията.

Гостите днес присъстваха на тържественото заседание на общинския съвет в зала „Май”. На него кметът Стефан Радев награди отличените със званието "Почетен гражданин на Сливен" Ефимия Павлова - актриса и Деньо Денев – писател и удостои с почетен плакет художника Георги Янакиев.

В програмата за посрещане на чуждестранните гости е предвидено посещение на крепостта „Туида”, както и обекти на Регионалния исторически музей. Тази вечер те ще присъстват на концерт-спектакъл за връчване на наградите на община Сливен.

На 26 октомври гостите от Печ и Воронеж ще участват в официалната церемония по отбелязване на празника на Сливен - Димитровден. Преди да отпътуват е предвидено посещение в музея на текстилната индустрия, в село Жеравна, както и дегустация във винарна „Едоардо Миролио” в с. Еленово.

Делегацията се придружава от Светомир Минчев от общинския отдел за международно сътрудничество и инвестиции.


Снимки: