Новини

Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен. Той е дело на младите художници от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.

По време на откриването заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците в проекта. Тя използва случая да изрази радостта си от преобразяването и вдъхването на живот на едно от любимите на всички места в града, в цветно младежко пространство на открито.

Талантливите младежи от група „Монолог” при Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” забавляваха публиката с разнообразната си музикална програма.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, секретарят на Общината Валя Радева, ръководството и учителският колектив на гимназията, ученици и граждани.

Сливен участва в проекта ,,_The Spot” по инициатива на учители и ученици от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.

Предложения за визията на плочата и облагородяването на пространството около нея се събираха през лятото от жителите на града под Сините камъни, които представяха конкретни мнения и идеи.

Идеята се осъществява за първи път в България. Проектът се ръководи от сдружение „BG Бъди активен”, с финансовата подкрепа на Coca Cola Fondation.

14.10.2018 г.


Снимки: