Новини

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“. Той поздрави всички ученици, учители и треньори и пожела годината да бъде още по-успешна и от изминалата.

„Община Сливен ще продължи да бъде партньор във всяко отношение. Развиваме и образователната инфраструктура, създаваме и по-добри условия за спорт в града и на територията на общината“, заяви по време на откриването Стефан Радев.

Той пожела на всички една много спорна година, много спортни успехи и много постижения в областта на образованието.

„Скъпи ученици, в съвременния свят, за да се възползвате по най-добрия начин от таланта си, от спортните си постижения, образованието е най-добрият ви приятел. Нека не забравяме, че и най-успешният спорт е до време, а образованието е за цял живот. Пожелавам на всички Сливен да се гордее с вас, така както се е гордял с шампионите, учили в това училище през годините. На добър час!“, добави кметът на Сливен.

Сред официалните гости бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-областният управител Димитринка Петкова и експерти от РУО-Сливен.

Учениците, преподавателите и треньорите отчетоха като много успешна изминалата година. Тогава възпитаниците на Спортно училище „Димитър Рохов“ завоюваха над 105 медала, като повече от 30 златни, 29 сребърни и над 40 бронзови в републикански шампионати и международни състезания по акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, самбо, лека атлетика. Те си пожелаха през следващия учебен период да удвоят своите отличия.

02.09.2019 г.


Снимки: