Новини

Дрифтове и майсторско шофиране ще предложи тази събота и неделя в Сливен Дрифт България 2019.

Официалното откриване на предпоследния кръг от състезанието се състоя на площад „Хаджи Димитър“. Кметът Стефан Радев пожела успех на участниците в него и ги прикани да бъдат пример за останалите шофьори как да бъдат внимателни на пътя.

„Благодаря ви, че сте тук и подкрепяте това събитие, насочено към любителите на автомобилните състезания. Благодаря ви, че за пореден път доказвате, че Сливен е автомобилна столица на България. Искам да напомня на всички състезатели, че най-важното е да показваме освен майсторско управление на автомобилите, така и да промотираме безопасността на движението. Само след два дни е първият учебен ден и всички ние трябва да подчертаваме, че е именно безопасното шофиране е най-важното нещо, което може да спаси човешки живот. Благодаря на организаторите и за благотворителната кауза, която подкрепят. Надявам се тя да бъде успешна. Пожелавам на всички зрители много положителни емоции, много приятни мигове на състезанието, успех на участниците. Нека най-добрият победи! На добър час на всички!“, каза на откриването Стефан Радев.

На официалното откриване присъстваха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, представители на различни институции и организации в Сливен и граждани.

Дългоочакваното дрифт събитие ще се проведе на 14 и 15 септември на Летище „Бършен“, като организаторите очакват традиционно голям брой публика. Своята заявка за участие в предпоследния 3-и кръг от „Дрифт България“ до момента са подали над 45 състезатели от България и Румъния, като записванията ще продължат и през състезателния уикенд.

Организаторите от АСК „Скорпион“ и Община Сливен са подготвили нова и предизвикателна конфигурация, с която се надяват да затруднят пилотите и да зарадват зрителите, подсигурявайки поле за атрактивни преминавания.

В събота от 10 часа на Летище „Бършен“ стартират тренировките, както и двете сесии, предвидени за „Дрифт такси“, в които феновете ще имат възможността да се повозят на дясната седалка на първокласен дрифт автомобил. Събраните средства от благотворително „Дрифт такси“, което започва в събота от 12.00 часа, ще бъдат изпратени за 14-годишния Стилиян Николов, който страда от детска церебрална парализа. Той има сестра-близначка Теодора, която има същото заболяване. Стилиян се нуждае от специализирана инвалидна количка, цената на която е 3200 лв.

13.09.2019 г.


Снимки: