Новини

С кулинарни изкушения, хубава музика и много настроение започна петото издание на „Фестивала на 100-те войводи“ в Сливен.

И тази година един от топ-готвачите на България - Ути Бъчваров, направи истинско кулинарно шоу и даде началото на тазгодишното издание на „Фестивала на 100-те войводи“, който се провежда в Градската градина. След това за доброто настроение на публиката се погрижиха самодейни състави от общината. Кметът Стефан Радев откри фестивала и поздрави гостите и участниците на събитието. Той пожела на всички да запазят незабравими спомени от двата дни на фестивала.

„Идеята на Фестивала е да възроди една отколешна традиция, когато Сливен е бил център за търговци от цялата страна и чужбина. Радвам се, че за пета поредна година Община Сливен успява да го организира и той става все по-посещаван. Има още какво да се надгражда и имаме какво да покажем като регион, защото сливенски фирми произвеждат качествени продукти. Вярвам, че това, което правим, има потенциал да се превърне в още по-мащабно събитие“, каза кметът Радев.

На официалното откриване присъстваха още председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, граждани и гости.

Празничната програма продължи с изпълненията на космическия родопски глас Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Вечерта приключи с дългоочаквания концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

В събота програмата започва в 11 часа с куклен театър за най-малките. От 18.00 часа са изявите на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд. От 21.30 часа започва концерт на Емилия.

Гостите на събитието имат шанса и в събота да разгледат и опитат продуктите на местните производители. 20 сливенски фирми участват в петото издание на „Фестивала на 100-те войводи“. На шатрите, разположени в Градската градина, се предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, бира, мед и др. За първи път тази година местен производител на лютеница и пюрета се включва в проявата.

13.09.2019 г.


Снимки: