Новини

Сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник на 8 ноември – Архангеловден. На този ден е и храмовият празник на църквата „Св. Архангел Михаил“. По този повод днес пред паметника на загиналите във войните жители на селото цветя поднесоха

кметът на селото Димитър Андреев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, от името на кмета Стефан Радев, кметове на населени места, граждани и ученици. Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес от сливенския градоначалник.

„В Деня на Гавраилово и празник на църквата „Св. Архангел Михаил“, приемете пожеланията ми за здраве, благодатна година, късмет и берекет! Бъдете все така задружни и обединени от общата кауза, посветена на разцвета и развитието на селото. Нека то се превръща във все по-модерно, атрактивно и подредено място, както за жителите, така и за посетителите, които идват при вас. Уважаеми господин Андреев, бъдете все така активен и отдаден на своята работа, посветена на добруването на цялата ви местна общност. Продължавайте да влагате ангажираност в инициативите и реализирането на проекти, доказвайки, че духът на българското село е жив!“, пише в поздравителния адрес от кмета Стефан Радев.

В църквата на селото беше отслужен водосвет за здраве. По повод двойния празник в Гавраилово се проведоха редица прояви - празничен концерт с участието на самодейни състави от читалище „Слънце-1928“, турнир по футбол, годишни награди на кметството и открит урок по родолюбие. В програмата бяха включени театрална постановка на Държавен куклен театър-Сливен, спортен празник в училището, а в местната библиотека - презентация на тема: „Роден край – при теб ще се завърна“. Във фоайето на читалището е подредена изложба за рисунки на тема: „Есен в Гавраилово“.


Снимки: