Новини

„Мечтайте смело, не се страхувайте да експериментирате, да опитвате нови неща, дори и да губите. Съдбата обича смелите! Искам да знаете, че сигурно много от вас ще тръгнат да учат по България, по света. Да знаете обаче, че винаги ще има едно място, където всичко е по-хубаво. Както казва Недялко Йорданов, където „радостта е двойно по-богата, а мъката наполовин горчи“. И това място е вашият дом Сливен. Винаги ще ви очакваме тук! Имаме нужда от всеки един от вас и се надявам наистина за много от вас това да бъде съдба!“, с тези думи кметът Стефан Радев се обърна към зрелостниците от випуск-2023 на ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен. На тържествена церемония за обявяване на номинациите и носителите на Чинтуловите награди Радев поздрави абитуриентите за завършването на средното образование и за солидното образование, което са получили в сливенската природо-математическа гимназия. Кметът се обърна специално и към преподавателите. „Сигурно и за вас има, освен радост в този миг, и частица тъга. Сигурно с всеки випуск, който изпращате, частица от вас тръгва по широкия свят. Но съм убеден, че няма по-голяма радост от това да видиш успехите на своите възпитаници и ви го пожелавам от сърце!“, каза той.

Градоначалникът и председателят на Общинския съвет Димитър Митев бяха гости на церемонията, която винаги предизвиква вълнения сред абитуриентите и техните учители заради връчването на най-високото отличие на гимназията за значими резултати в подготовката и постигнати особени постижения, допринесли за авторитета и престижа на учебното заведение.

Тази година, в залата на драматичния театър, бяха обявени имената на двама носители на Чинтулова награда: Розалина Влахова и Златомир Желев, които спечелиха по две лауреатски звания на национални олимпиади.

Средното си образование в ППМГ „Добри Чинтулов“ завършват 141 гимназисти от 6 паралелки. Няма паралелка с успех, по-нисък от много добър. Общият успех от 12-ти клас на випуск 2022-2023 е Много добър /5,40/.


Снимки: