Новини

Новият кмет на Сливен Кольо Милев и новоизбраните общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност. Това стана на церемония в заседателната зала на общинската администрация на 8 ноември 2011 година. На първото заседание на общинския съвет на Сливен присъстваха областният управител Марин Кавръков, народните представители Десислава Танева, Юлияна Колева, Диан Червенкондев, Янко Янков, много граждани.

В приветственото си слово кметът Кольо Милев призова съветниците към нова динамика в работата на общинския съвет и кметската администрация.

”С една дума - кметът, общинските съветници, администрацията трябва да работят повече. Ние трябва да сме проактивната страна в търсенето на решения за изход от кризата. Ние трябва да чукаме на вратите и на Европа, и на правителството, и на чуждите инвеститори. А не да чакаме някой да почука на нашата врата. Общината трябва да спре да се държи като разпределител на държавна субсидия, а да влезе по-решително като стимулатор и регулатор на местната икономика, в социалната политика, в образованието, в проблемите на селата.” – каза кметът Милев.

По традиция на церемония във фоайето на кметството досегашният кмет Йордан Лечков предаде кметската огърлица и символичния ключ на града на новоизбрания кмет Кольо Милев. Кольо Милев бе посрещнат от отец Силвестър Янакиев, които го поръси със светена вода. Отец Силвестър предаде пожеланията на владиката на Сливен Иоаникий проблемите пред общината и новия кмет да са по-малко и преодолими, и да се работи за преуспяването на общината.

Пълния текст на словото на кмета Кольо Милев ще прочетете в рубриката „Актуално” на официалния сайт на община Сливен – www.sliven.bg


Снимки: