Новини

• Председателят на ОбС Соня Келеведжиева проведе среща с творци от Ямбол и Шивачево. Гостува Тоня Борисова- поетеса, актриса и писателка, родственица на българския политик, историк и възрожденец - Захарий Стоянов, автор на над 550 авторски поетично-музикални спектакъла, на които е сценарист и режисьор, изпълнител на стиховете и на песни от всички фолклорни области на България. Гост бе и Бисер Бойчев – поет, асистент-режисьор на филма “Време за жени”, редактор на поетични сборници, главен редактор на списание “Културен екзекутор”, автор на поетични книги, организатор на ежегодния литературен онлайн форум-конкурс “Още стихове за вечните неща” .

На срещата творците дискутираха проблеми на литературния и културния живот, възможности за популяризиране на родното изкуство сред младите хора, съвместни инициативи на Община Сливен с културни институти в региона; финансиране на документален филм за Добри Желязков и др.

• Председателят на Общинския съвет г-жа Соня Келеведжиева поздрави от името на Общински съвет Сливен художника Михаил Богданов по повод новооткритата му изложба в галерия „Май” и изрази съгласие с думите на Мария Захариева, че „в картините на Михаил Богданов присъстват всички елементи на творчеството – ясни планове и композиции, живописно чувство и колорит, чрез които ни предава своето усещане и възхищение от природата – ту бурна и драматична, ту кротка и безметежна.”

Пожела на художника, от името на общинските съветници, здраве, творческо вдъхновение, дълголетие и нови изложби.


Снимки: