Новини

В рамките на извънредното положение няма да бъдат събирани наеми за тротоарното право

В Общински съвет-Сливен е внесено предложение от кмета Стефан Радев, за освобождаване от плащане на наеми на ползвателите на общински имоти за търговия и „тротоарно право“ за заведенията за хранене и развлечение за периода от 13 март. Изменението се отнася и за ползвателите на търговските маси на Общинския пазар за дните, през които е бил затворен. Мярката ще важи до отмяна на въведеното в страната извънредно положение. На предплатилите сумите ще бъдат приспаднати от последващо плащане. Предстои раглеждане на предложението на следващата сесия на местния парламент. 31.03.2020 г.

Общински съвет-Сливен преустановява дейността си до 13 април 2020 година

Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на община Сливен и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, се преустановява работата на местния парламент в Сливен до 13.04.2020 г. Това обяви председателят на местната структура в града Димитър Митев. Той допълни, че решението бе взето по време на заседание на Председателския съвет на Общински съвет-Сливен. До 13 април 2020 г., се преустановяват и заседанията на постоянните и временни комисии към Съвета, които до момента са работили в обичайния си ред и при стриктно спазване на противоепидемичните и предпазни мерки. До същата дата, освен в изключителни случаи, се преустановява и насрочването на заседания на Общински съвет–Сливен, по предвидения в Закона за местната самоуправление и местната администрация ред. Администрацията на Общински съвет-Сливен продължава да работи с обичайно работно време, при стриктно спазване на противоепидемичните и предпазни мерки. Митев призова още гражданите и гости на града, да бъдат отговорни, да проявяват гражданско самосъзнание и да спазват препоръчителните мерки, свързани с епидемиологичната обстановка. 18.03.2020 г.

142 години от Освобождението на България бяха отбелязани в Сливен

Сливен отбеляза 142 години от Освобождението на България от османско робство с церемония, която събра на площад „Хаджи Димитър“ стотици граждани и гости на града. Под звуците на химна на България беше издигнат и националният флаг. В словото си кметът Стефан Радев отбеляза, че 3 март е емблема на несломимия дух на народа ни. „142 години ни делят от онзи паметен ден, когато идва краят на 5-вековното османско иго за нашия народ, 142 години на строителство и развитие на третата българска държава. 3 март за нас българите се е превърнал в свещена дата. Свещена е, защото на този ден разбираме, че хилядите жертви, които е дал нашият народ, не са били напразни“, посочи кметът Радев. Той припомни, че българският народ е вървял по различни пътища и е воювал на различни фронтове – за българско национално просвещение, за самостоятелна българска църква, за национално освобождение. „Нашите герои – Левски, Ботев, Бенковски, Хаджи Димитър, Караджата и хилядите други знайни и незнайни, са си давали сметка, че може да не доживеят да видят този ден, но са вървели уверено по пътя си и са били готови да се жертват за това един ден България да е свободна и независима страна“, допълни кметът. Стефан Радев добави, че на този ден ние подновяваме и нашия обет към България. „Измеренията на свободата днес са различни – човешки права, върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, равни възможности, защита на по-слабите и хората в неравностойно положение. Днес, когато отдаваме почит на нашите предци, поемаме обет и към нашите деца, че ще работим неуморно за просперираща България със съхранени духовни ценности, съхранена природа и с равни възможности за всички. Честит празник на всички свободни български граждани!“, каза кметът Стефан Радев. След това Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий отслужи благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ. Венци и цветя на признателност поднесоха Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народните представители от Сливен Мария Белова, Петър Петров и Кольо Милев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, директорът на ОД МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков, началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова, представители на исторически музеи, библиотеки и културни учреждения, граждани и гости на Сливен. Днес на площада за първи път сливналии имаха възможност да се включат в родолюбивата инициатива „Пробуждане с хоро“ – Мост на хорото по целия свят. Всяка година инициативата обединява хиляди българи да се включат в изиграването на хора на площадите в малките и големите населени места у нас, а също в културните центрове, българските посолства и училища, дворовете и домовете на българите по света. Организатор на събитията е Община Сливен в партньорство с Военно формирование 22220 и Сливенска митрополия. 03.03.2020 г.

Поздравление от председателя на Общински съвет - Сливен Димитър Митев по повод 3 март

В Деня на Националния празник на България, когато отбелязваме 142 години от освобождението си от османско иго, повече от всякога трябва да се чувстваме горди от славното ни историческо минало. Горди от борбения дух на нашите предци, които жертваха живота си в името на идеала за свободна България, за това да ни има нас днес. Тези, които останаха завинаги по бойните полета, но техният саможертвен и героичен подвиг никога няма да бъде забравен. Днес българският народ чества своя триумф, но и свежда глава в знак на почит пред онези, които се посветиха на идеята да сме свободни и независими! Честит празник! Димитър Митев Председател на Общински съвет-Сливен

Общински съвет-Сливен поздравява митрополит Иоаникий за рождения му ден

Ваше Високопреосвещенство, Позволете ми от мое и от името на колегите ми от Общински съвет-Сливен да Ви поздравя по повод личния Ви празник – 81-ви рожден ден. Вие сте истински пример, не само за духовен водач, но и за мъдрост и съпричастност към хората. Приемете благопожеланията ни за крепко здраве и продължавайте да ни водите с дълбоката си вяра и устрем към добротворство! Честит празник! Димитър Митев Председател на Общински съвет-Сливен

Зареди още